ponedjeljak, 9. veljače 2015.

Kakve veze imaju ljubav i poledica?

Ovih dana Zagreb je zaleđen i nije loše imati nekoga tko će te primiti za ruku ako na vrijeme ne vidiš zaleđenu lokvu na cesti. Dođe dobro i u Splitu ljeti... ljetos sam se tako poskliznula i udarila bi sigurno u stepenicu glavom na izlazu iz Dioklecijanove palače da me netko nije uhvatio. I uhvatio me netko, bila je to malo jača Nijemica. Moj dragi je gledao uokolo, bio je impresioniran time što unutar palače postoji moderan WC.

No, vratimo se na zagrebačku poledicu i pustimo zasada skliske dalmatinske ulice. U subotu sam tako na skliskom zagrebačkom asfaltu vidjela stariji par... cca 75-80 oboje. Idu oni tako sporo – i drže se za ruke. Pričaju, gledaju se, zajedno održavaju ravnotežu... i bezubi osmjeh te bake koji sam vidjela bio je nešto najljepše što sam vidjela ovaj mjesec. Pomislih da bi tako trebale izgledati sve Valentinovske reklame. Može li ljubav biti igdje vidljivija nego u ovom slučaju?

Kad znaš da nije bitan više ni izgled, ni darovi, ni koliko kila imaš viška, imaš li izrast... zube? Njih dvoje se gledaju ko da su zadnje osobe na ovom svijetu. I čisto sumnjam da će obilježiti Valentinovo, ili da znaju koji uopće dan pada dan zaljubljenih. U njihovim borama pišu godine koje su proveli skupa, u naboranim rukama koje skupa održavaju ravnotežu urezano je i dobro i loše koje su proveli skupa.

I onda pogledam sebe, koja ću se namrgodit i uvredljivo otpuhnut ako na Valentinovo nedajbože ne dobijem neki cvijet, večeru ili sitnicu. Naravno, do sad je već naučio da se to ne smije dogoditi iako uvijek kažem da je to glup običaj i da ga nećemo obilježavati.
Ono što ja sama zaboravljam, a vjerujem i veliki broj nas da nije stvar u jednom danu – stvar je u svakom danu. Kažu, nije proljeće jedna lasta. Tako valjda ni ljubav nije jedna ruža. Ili buket.
Ljubav je kad netko zna kakvu kavu piješ, ljubav je kad ružu dobiješ 27.1. na skroz nebitan dan, ljubav je kad ti netko ostavi tvoju vrstu keksa u miješanim keksima jer zna da druge iz tog mixa ne jedeš. Ljubav je kad pojede tvoj kupus iz sarme jer zna da inače voliš kiseli kupus, ali ne sa sarmom. Ljubav je kad... znaš to. Znaš da sam/sama možeš dopuniti niz. Za svakoga je to nešto drugo. Zašto nam je onda netko stavio taj 14.2. kao praznik ljubavi? Možda upravo zato da nas podsjeti da nije bitan dan... da su sitnice koje ljubav uključuje ono što trebamo raditi i trebamo željeti raditi svaki dan.

Zato žene drage, ako vas vaša bolja polovica ne uhvati ponekad kad se poskliznete (u mom slučaju ne bi ni stigao svaki put), ako baš 14.02. zaboravi da vam treba kupiti neku sitnicu, odvesti na večeru... ne gledajte to kao tragediju. Gledajte opću sliku... gledajte sitnice. Gledajte drži li vas za ruku onda kad ne možete hodati sami, gledajte svaki dan. Ako drugi dani ne štimaju, ako sitnica nema... onda ima razloga za paniku. Ovo ostalo su sve finese... Bitno je voljeti se svaki dan! To se računa!

Samci, ima prednosti taj 14. 2. i za vas... kažu, najveće su šanse da ćete tu večer upoznati nekog novog ako izađete van. Ovi u parovima il su doma, il na 'romantičnim' večerama.... Tako da, to je savršeno vrijeme za lov! Plus, čokolada je na sniženju! :)
Zato bili u vezi ili ne, sretno vam Valentinovo ispred nas :) i što manje padova na poledici.

Nema komentara:

Objavi komentar